Vijeće HOO-a podržalo održavanje međunarodnih višesportskih natjecanja te potvrdilo primitak novih korisnika u razvojne programe

Zagreb (16.11.2022.) - Pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše, u Zagrebu je održana 41. sjednica Vijeća HOO-a.

Jedna od točki dnevnog reda bio je Nacrt odluke o isticanju kandidatura za održavanje međunarodnih višesportskih natjecanja u Republici Hrvatskoj, a to su: Svjetske igre na pijesku 2025. u Puli, Poreču i Umagu, Europski olimpijski festival mladih 2025. u Osijeku i Europske igre 2027. godine u Splitu. Članovi Vijeća HOO-a jednoglasno su dali potporu održavanju svih triju događaja.
Njihova odluka, u obliku pozitivnog mišljenja HOO-a, bit će proslijeđena Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskoj gospodarskoj komori.
Na sljedećoj točki dnevnog reda potvrđeni su novi kandidati u olimpijskom programu i razvojnim programima HOO-a te razvojnom programu trenera.
U programu Hrvatskih olimpijskih nada uvršteno je i pet vrlo perspektivnih atletičara – Jana Koščak, Lara Jurčić, Mia Wild, Vita Penezić i Janko Kišak.
Program hrvatskih olimpijskih nada trenutačno je premašio broj od 60 korisnika, od kojih su prethodno uvršteni Klara Koščak, Veronika Šokota, Anna Ćurković i Dominik Škorjanc.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana