Preliminarni kalendar natjecanja za 2023. godinu

Zagreb (15.11.2022.) - Hrvatski atletski savez objavljuje preliminarni kalendar natjecanja za 2023. godinu u kojoj će se održati i brojna velika međunarodnih natjecanja.

Spomenimo samo neke od njih. Od 19. do 27. kolovoza u Budimpešti (HUN) će se održati Svjetsko atletsko prvenstvo, a Europsko dvoransko prvenstvo na programu je od 2. do 5. ožujka u Istanbulu (TUR). Ekipno prvenstvo Europe (2. liga) održat će se u novom formatu u Chorzowu (POL) od 20. do 22. lipnja. Europsko mlađeseniorsko prvenstvo na programu je od 13. do 16. srpnja u Espoou (FIN), a Europsko juniorsko prvenstvo u Jeruzalemu (ISR) od 7. do 10. kolovoza dok će se Europski olimpijski festival mladih (EYOF) održati u Mariboru (SLO) od 25. do 29. srpnja.

U kalendaru su predloženi termini održavanja dvoranskih i stadionskih natjecanja na državnoj razini te kroseva i prvenstava Hrvatske u cestovnom trčanju i hodanju. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke na otvorenom i u dvorani održati će se u terminima koje je odredila Svjetska atletika jer su od 2023. spomenuti termini obavezni, dok su termini ostalih domaćih natjecanja podložni promjenama. Pozivamo stoga klubove da, ukoliko imaju neki prijedlog drugačiji od objavljenog da ga pošalju u Ured HAS-a do utorka 22. studenoga na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

U kalendaru nema izvanstadionskih prvenstava Hrvatske, a ovom prilikom pozivamo klubove zainteresirane za organizaciju izvanstadionskih Prvenstva, a koji se namjeravaju kandidirati za organizaciju istih, da do utorka 22. studenog pošalju prijedloge termina za pojedina Prvenstva na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Službeni natječaj za organizaciju natjecanja biti će objavljen naknadno po definiranju konačne verzije kalendara za 2023. godinu.

Preliminarni kalendar natjecanja za 2023. godinu može se preuzeti OVDJE.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana