Kriteriji za odabir sastava reprezentacije - Prvenstvo Balkana u dvorani, Istanbul (TUR)

Zagreb (30.01.2023.) - Sukladno nedavnom i neočekivanom otkazivanju Balkanskog juniorskog dvoranskog prvenstva i nemogućnosti realizacije zadanog kriterija za Balkansko seniorsko dvoransko prvenstvo

u Selekcijama za 2023. godinu,  te brojnim zahtjevima klubova i trenera uz interes atletičara koji putem rankinga konkuriraju za EP u dvorani, dijelom je izmijenjen kriterij odabira sastava reprezentacije za Prvenstvo Balkana u dvorani, Istanbul (TUR) 11.02.2023.

Kao kriterij se uzima:
- prvi iz discipline po World Rankingu za Hrvatsku uz prednost atletičara-ke s boljim scoreom 02.02.2023. (zbog limitirane kvote ne participiraju atletičari-ke na svim disciplinama)
- osvojeni bodovi po WA tablicama uz mogućnost sudjelovanja i dva atletičara-ke po disciplini
- kvaliteta nastupa na oglednom natjecanju – Prvenstvo Zagreba u dvorani

Štafete će moguće biti sastavljene nakon što se prema pojedinačnim ostvarenjima odredi popis reprezentativaca. Izbornik reprezentacije sastavlja štafetu ili određuje službenu osobu koja će isto napraviti na licu mjesta na natjecanju. Nastup na oglednom natjecanju je poželjan ali ne i neophodan za odabir reprezentacije. Naime, dio atletičara će nastupiti na međunarodnim mitinzima koji im mogu donijeti više ranking bodova što im donosi prednost za ispunjenje uvjeta za nastup na EP. Norma ABAF-a nije kriterij, kako je ranije definirano.
Predviđen je nastup 20 atletičara. Izbornik reprezentacije donosi konačnu odluku oko odabira reprezentacije, pri čemu će imati u vidu i kvalitetu nastupa u ovoj sezoni, napredak, zdravstveni status i planove trenera koji vodi određenog atletičara.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana