Dva kandidata za predsjednika HAS-a

Zagreb (26.10.2022.) - Kandidaturu za predsjednika Hrvatskog atletskog saveza u mandatnom razdoblju 2022.-2026. prvavovremeno su Uredu HAS-a predala dva kandidata.

Kandidati su aktualni predsjenik HAS-a Ivan Veštić član splitskog ASK-a koji traži svoj treći mandat na čelu Saveza i Duje Bonacci član ASK Sesvete u potrazi za svojim prvim mandatom. Oba kandidata predala su svoje kandidatute sukladno Statutu Hrvatskog atletskog saveza s dovoljnim brojem potpora članica HAS-a. Tako će skupštinari na redovitoj izbornoj Skupštini 5. studenog u Zagrebu imati izbor između dva kandidata.

Hrvatski atletski savez ovim putem ponovno poziva članove da imenuju svoje predstavnike u Skupštini Hrvatskog atletskog saveza za naredno mandatno razdoblje 2022.-2026. To mogu učiniti ispunjavanjem obrasca (obrazac se može preuzeti OVDJE) koji je potrebno dostaviti u HAS najkasnije do 30. listopada 2022. godine.

Podsjećamo sve članove na odredbu članka 29. Statuta HAS-a prema kojoj predstavnik u Skupštini može biti osoba:

- koja je državljanin Republike Hrvatske
- koja je navršila 18 godina života i poslovno je sposobna
- koja je ugledni sportski djelatnik ili športaš
- koja je član udruge koju predstavlja
- koja prihvaća Statut
- koja u posljednje tri godine nije pravomoćno kažnjena za kaznena djela i prekršaje temeljem odredbi Zakona o sportu.

Članove HAS-a koji ne budu koristili navedenu mogućnost imenovanja predstavnika u Skupštini, predstavljat će osoba ovlaštena za zastupanje upisana u Registru udruga.
Svojim članskim pravima sudjelovanja i glasovanja na Skupštini moći će se koristiti imenovani predstavnik na temelju ispunjenog i dostavljenog obrasca ili osoba ovlaštena za zastupanje udruge.

Skupština će se održati u Hotelu International Zagreb, Miramarska Cesta 24, 10000 Zagreb i to u subotu 5. studenog 2022. u 12:00 sati.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana