Delegacija HAS-a na prijemu kod župana Virovitičko-podravske županije

Virovitica (09.11.2021.) - U sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održan je sastanak između predstavnika Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice i njihovih sportskih institucija, te Hrvatskog atletskog saveza.

Sastanku su nazočili virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, tajnica županijske sportske zajednice Dora Međimorec, tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Ivan Veštić, izbornik atletske reprezentacije Hrvatske Mladen Katalinić i Jasna Mišnić Rakijašić, predsjednica Atletskog kluba Virovitica. Na sastanku se govorilo o razvoj atletike na ovom području u što je uključeno poboljšanje infrastrukture kako bi se sportašima koji se bave ”kraljicom sportova”, ali i rekreativcima, osigurali što bolji uvjeti.

PDC_3912-Custom

Prema riječima gradonačelnika Ivice Kirina, s obzirom da u gradu nema kvalitetne atletske staze, a zbog velikih potreba kojim bi se uvjetovao razvoj sporta, ovakvi objekti su od velike važnosti.

– Na danas održanom sastanku izvijestili smo Hrvatski atletski savez o idejnim rješenjima za prostor bivše virovitičke vojarne na kojem bi se gradio multifunkcionalni stadion za potrebe atletike, ali i nogometa, a određeno je da se započne s aktivnostima koje bi omogućile prijavu na sljedeći natječaj. Također, iznijeli smo i stavove Grada za spomenuti prostor kakvog nema u Republici Hrvatskoj budući da obuhvaća veliku površinu koja bi isključivo bila namijenjena za sport, uz hotelske sadržaje i popratne objekte za natjecanja i rekreaciju. Konačno s tim idejama možemo izaći i na nacionalnu razinu, a sa županom su već dogovoreni sastanci kako bi se i financijski pripremili projekti. Neki su gotovi, poput kompleksa bazena, dok je u pripremi idejno rješenje za gimnastičku dvoranu i već spomenutu atletsku stazu s tribinama, kao i niz ostalih sadržaja koji će se graditi – izjavio je gradonačelnik Ivica Kirin.

Kao osnovicu i temelj za bavljenje atletikom, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić istaknuo je upravo infrastrukturu.

– Za nas je izuzetno važno da Virovitičko-podravska županija ima atletsku stazu budući da je preostalo još svega nekoliko županija u RH koje ne posjeduju dovoljno dobre uvjete za rad. Bitno je razvijati atletiku u ovom gradu, samim time što se Atletski klub Virovitica odlično razvija, što stvara podlogu u više područja, a posebno što se tiče neposrednog rada i pripremi dokumentacije kako bi atletika zaživjela u punom sjaju. Vjerujem kako će se u skorije vrijeme moći još konkretnije razgovarati i da će se ”kraljica sportova” u Virovitici podići na jednu visoku razinu – rekao je Ivan Veštić.

Da staza nužno nedostaje, svjestan je i župan Igor Andrović.

– Uložili smo i ulažemo znatna sredstva za razvoj sporta na području Virovitičko-podravske županije. Svi smo svjesni da naša županija obiluje uspješnim atletičarima i atletičarkama i sigurno da je potrebno izgraditi jednu stazu kako bi im se pružili što bolji uvjeti za rad, a vjerujem kako će samim time i njihovi rezultati biti još i bolji. Grad Virovitica najdalje je dogurala budući da su idejna rješenja već priređena, no postoji mogućnost da se atletska staza izgradi i negdje drugdje na području Virovitičko-podravske županije. Postoje natječaji Ministarstva turizma i sporta gdje bi se dio troškova mogao sufinancirati, moguće je i da se troškovi smanje sufinanciranjem iz Europske unije, a nadam se da će taj iznos biti što veći kako bi se rasteretio gradski Proračun. Prema posljednjim informacijama vrijednost investicije, atletske staze, kretala bi se oko 2,5 do 3 milijuna kuna, ovisno o broju staza koje bi ona imala. Bilo kako bilo, na nama je da izgradimo atletsku stazu za naše vrhunske sportaše, rekreativce i djecu te da im na taj način osiguramo bolje uvjete rada, ali da im i pružimo mogućnost njihovog sportskog razvoja – zaključio je župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, mra, vpz.hr; foto: K. Toplak) 

 

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana