Obavijest o školovanju sportaša srednjoškolaca

Zagreb (12.10.2020.) - Privatna ekonomska i sportska gimnazija program je Pučkog otvorenog učilišta Andragog, a nastala je kao ideja o školi koja zagovara način obrazovanja prilagođen svakom učeniku

i primjer je kako zaljubljenici u šport, kulturu i mladi kreativci ne moraju zanemariti svoje školske obveze, te kako one mogu biti u sinergiji. Škola se nalazi u Zagrebu, Varšavska 17.

Još uvijek je moguć prelazak iz drugih škola u 1. razred opće gimnazije s pojačanim sportskim programom (POU Andragog, odsjek PESG - privatne ekonomske i sportske gimnazije). Također je otvorena i mogućnost prelaska u više razrede, odnosno u 2. i 3. razred opće gimnazije s pojačanim sportskim programom. Mogućnost prelaska u školu učenici imaju najkasnije do početka drugog polugodišta (11. siječnja 2021.).

Sportašima srednjoškolcima, roditeljima, trenerima te drugim aktivnim osobama u životu sportaša srednjoškolca ova je škola dobar odabir jer se usklađuju treninzi i sportske obveze na način prilagođen djeci u sportskom razvoju te je nastava od 13:30 do 17.30 sati (ovisno o rasporedu).

Prednosti:

- naglasak na razvoju učenika i poticanju važnosti obrazovanja uz profesionalni športski razvoj,
- moderniziran oblik nastave prilagođen učeniku,
- posjedovanje vlastite online platforme za prijenos nastave u realnom vremenu,
- mješoviti oblik nastave koji omogućava učenicima praćenje nastave i kada su odsutni, primjerice prilikom sportskih priprema i drugih događanja (mješoviti oblik: mogućnost praćenja nastave u učionici i/ili online),
- nastavni plan je istovjetan redovnom sustavu obrazovanja no provodi se prema Zakonu o obrazovanju odraslih, a po odobrenju Ministarstva znanosti i obrazovanja te je tako satnica umanjena za 25% redovnog sustava obrazovanja čime se osigurava dodatno vrijeme za profesionalno usmjeravanje,
- osigurana dodatna besplatna priprema za maturante kako bi što kvalitetnije položili ispite državne mature,
- osigurano karijerno savjetovanje za maturante,
- nema bodovnog praga (privatna ustanova), usmjerena na motivaciju i zanimanje učenika.

Kako mijenjanje škole može biti vrlo stresno za svakog učenika i za roditelje, osigurane su individualne konzultacije kako bi cijeli postupak bio što jednostavniji, no i kako bi se upoznali s razlozima odabira PESG-a, a isto tako kako bi se mogli upoznati s ponuđenim.

Potrebna dokumentacija za upis:
- svjedodžbe osnovne škole,
- svjedodžbe do sada završenih razreda srednje škole (za upise u 2.,3. i 4 razred).
- domovnica i rodni list.

Napomena: Kako je POU Andragog s odsjekom PESG-a partner Hrvatskog olimpijskog odbora osigurane su dodatne pogodnosti i povoljniji uvjeti srednjoškolskog obrazovanja učenika kategoriziranih sportaša prilikom upisa:

- 20% popusta na iznos školarine,
- plaćanje školarine u obrocima: do 12 rata bez kamata,
- za avansnu uplatu odobravamo dodatnih 10% popusta.

Detaljnije informacije (www.pesg.hr): PESG ili putem maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., te uz najavu osobnog dolaska: Varšavska 17, Zagreb.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana