Važne obavijesti iz Ureda HAS-a

Zagreb (03.01.2020.) - Sukladno novoj Uputi Hrvatskog olimpijskog odbora, donosimo vam nekoliko važnih informacija vezano uz refundacije sredstava za aktivnosti od 01.01.2020. godine.

 - Sve aktivnosti moraju biti najavljene putem službenog maila kluba na službeni mail Saveza This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. minimalno 15 dana prije akcije

- Sve zatražene aktivnosti moraju biti odobrene od strane Saveza. Ne najavljene i neodobrene aktivnosti neće se uzimati u obzir!

- Svi računi moraju glasiti na Hrvatski atletski savez

- Više neće biti moguće refundacije klubovima, sve mora ići direktno preko Hrvatskog atletskog saveza

- Definiran je jedinstven putni nalog koji ispunjavaju osobe koje putuju te ga nakon završenog putovanja ispunjenog donose u HAS na obračun. Podsjećamo na važnost popunjavanja dijela putnog naloga koji se odnosi na stanje brojila za kilometre, marka vozila te registracija. Potrebno je sakupiti sve priloge (originalni računi za cestarine, gorivo i sl.), svaki račun na poleđini treba biti potpisan punim imenom i prezimenom te kratko napisati na što se račun odnosi. Uz putni nalog potrebno je napisati Izvješće s putovanja što čini obavezni dio putnog naloga te ga je potrebno potpisati na mjestu podnositelj računa. Svaka osoba koja putuje mora imati svoj putni nalog, nema zbirnih putnih naloga niti je moguća refundacija klubovima.

- Do sada su se priznavali računi do 2 mjeseca starosti, po novom taj rok je smanjen na 30 dana od završetka akcije, iz to razloga, rok za dostavu dokumentacije u HAS za refundacijom/prijenosom sredstava je 20 dana od završetka aktivnosti kako bi ih Ured mogao obraditi i na vrijeme dostaviti u HOO. Ako se računi ne dostave u tom roku, neće moći biti refundirani.

Važno:

- Hrvatski atletski savez je javni naručitelj koji je temeljem čl. 1. st.3. Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (N.N. br. 94/18) obvezan zaprimati eRačune od 01. srpnja 2019. godine.

Adresa za slanje računa je: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Molimo da se za sve eventualne nejasnoće obratite Uredu Hrvatskog atletskog saveza.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana