Sandra Perković i Marija Tolj u finalu bacanja diska

Eugene, OR (19.7.2022.) - Četvrtog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Eugeneu na programu su bile kvalifikacije bacanja diska na kojem su uspješno nastupile dvije naše bacačice Sandra Perković i Marija Tolj.

Sandra se nije dugo zadržala na bacalištu jer je već u prvoj seriji prebacila kvalifikacijsku normu 64 m s hicem od 64,23 m i izravno se plasirala u finale sa sedmim rezultatom kvalifikacija. U skupini A prije Sandre nastupila je Marija koja je imala ispravan hitac samo u prvoj seriji 61,46 m, a i taj joj je donio plasman u finale po rezultatu i ukupno 10. mjesto u kvalifikacijama.

Čak je 8 bacačica diska prebacilo kvalifikacijsku normu, a među njima bila je i vodeća na tablicama ove godine Amerikanka Valarie Allman koje je imala i najbolji rezultat kvalifikacija 68,36 m koji je postigla tek u trećoj seriji nakon dva neispravna hica. Osim Sandre, normu je već u prvoj seriji prebacila još samo jedna bacačica Kineskinja Bin Feng sa 64,01 m. Finale je na rasporedu u četvrtak 21. srpnja u 3:30 po našem vremenu.

Rezultati ...