Otvoren nogometno-atletski stadion u Vukovaru!

Zagreb (17.11.2021.) - Otvorena atletska staza u Vukovaru!

Poštovane građanke, poštovani građani Vukovara, draga djeco!

U danima kad se s tugom, ponosom i osobitim pijetetom prisjećamo žrtve i patnje Vukovara za nas i našu Hrvatsku, kroz konkretno djelo željeli smo,kao Hrvatski atletski savez i svi atletičari, treneri i atletski djelatnici, iskazati svoju zahvalnost i poštovanje, za žrtvu koju je grad Vukovar i vi osobno podnijeli. I upravo u ovim danima, grad Vukovar dobio je prekrasan nogometno-atletski stadion. Za budućnost, za generacije.

Zahvaljujemo se rukovodstvu grada Vukovara, koje je odmah prihvatilo ideju o izgradnji atletske staze. Istrajali smo, i danas je to jedna od najboljih atletskih staza i izvan Hrvatske. Važno je naglasiti da su našu inicijativu, a sve iz poštovanja prema Vukovaru, prepoznali, prihvatili, dali novčanu pomoć, i bili partneri Svjetska atletska federacija, Međunarodni olimpijski odbor i fondacija IAAF-a. Uz veliko ulaganja grada Vukovara, kao partneri smo u atletsku stazu uložili 2.4 mil kuna.

Poseban značaj ima i činjenica da su u osiguravanju sredstava aktivno sudjelovali i svjetske atletske legende; Sebastian Coe, predsjednik WA, Sergej Bubka, potpredsjednik WA i član MOO-a i Pierre Weiss, bivši glavni tajnik WA.

Ivan Veštić

Predsjednik HAS-a