Sandra Perković treća, a Marija Tolj peta na mitingu DL u Bruxellesu

Bruxelles (1.9.2021.) - Iako je miting Memorial van Damme iz serije Dijamantne lige po kalendaru na programu u petak 3. rujna, dva dana ranije održano je bacanje diska za žene i muškarce na bacalištu izvan stadiona u Parku Ter Kamerenbosu Bruxellesu.

U ženskom bacanju diska nastupile su dvije naše najbolje bacačice diska Sandra Perković i Marija Tolj. Sandra je službeno osvojila 3. mjesto s hicem od 65,14 m iako ima drugi najbolji rezultat na natjecanju. Posljedica je to pravila Dijamantne lige da se o poretku prve tri bacačice odlučuju temeljem hitaca u 6. seriji. U toj seriji Sandra je imala neispravan hitac dok su Yaime Perez na prvom mjestu i olimpijska pobjednica Valarie Allman na drugom mjesto imale ispravne hice. Najbolji hitac Perez bio je 66,47 m, a Allman 64,25 m.

Druga naša bacačica diska Marija Tolj uspješno nastupa na Dijamantnoj ligi pa je tako danas osvojila 5. mjesto s hicem od 61,80, a peta je i u ukupnom poretku s osvojenih 12 bodova.

Na prva tri mjesta u ukupnom poretku Dujamantne lige u bacanju diska u vodstvo je preuzela Perez sa 30 bodova, Sandra je druga sa 28 bodova dok je Allman na trećem mjestu sa 20 bodova.

Rezultati ...