Uskoro kreće nastavak atletske sezone u Hrvatskoj

Zagreb (23.8.2021.) - Nakon serije međunarodnih i više od dva mjeseca bez domaćih natjecanja uskoro počinje nastavak atletske sezone u Hrvatskoj na otvorenom. Prvo je na programu Pojedinačno PH za mlađe seniore i seniorke 4. i 5. rujna u Karlovcu za koje je potrebno imati ispunjenu rezultatsku normu objavljenu na web stranicama HAS-a.

Isti vikend, ali samo u nedjelju na programu je i Pojedinačno i ekipno PH u trailu u Zagrebu na Sljemenu. Podsjećamo klubove da su prijave za ovo natjecanje, preko web aplikacije HAS-a, moguće već od danas, a rok za prijavu je nedjelja 29. kolovoza.

Tjedan dana kasnije, u subotu 11. rujna u Varaždinu će se održati Kup i ekipno PH za kadete i kadetkinje. To će biti jedno od zadnjih prilika natjecateljima u ovom uzrastu da svojim rezultatima izbore nastup u kadetskoj reprezentaciji u Češkoj 25. rujna.

Tijekom vikenda 18. i 19. rujna u Zagrebu će se održati Kup i ekipno PH za seniore i seniorke, dok su listopad i studeni rezervirani za izvanstadionska Prvenstva. U listopadu će se održati Prvenstva Hrvatske u cestovnom hodanju, maratonu, cestovnom trčanju i krosu, a u studenom PH u 12-satnom trčanju.

Podsjećamo klubove i atletičare koji su zadnji liječnički pregled obavili u ožujku ove godine ili ranije da im je istekao ili će uskoro isteči rok važenja liječničkog pregleda te da što prije ponovo obave liječnički pregled i ažuriraju ga kroz web aplikaciju HAS-a. Isto tako, dobro se podsjetiti da na natjecanjima državne razine mogu nastupiti natjecatelji koji su registrirani najkasnije 7 dana prije natjecanja. Posebno se to odnosi na natjecatelje koji će nastupiti na PH u trailu jer je i rok za prijave 7 dana prije natjecanja kako bi mogli uredno prijaviti svoje natjecatelje kroz web aplikaciju.