U 84. godini preminuo Franjo Preložnjak

Zagreb (23.07.2020.) - Jučer je, nakon duge i teške bolesti, u 84. godini preminuo Franjo Preložnjak, dugogodišnji tajnik Atletskog kluba Međimurje, osnivač kluba i najzaslužniji za pokretanje atletike u Međimurju.

Franjo je osim poslova tajnika veliki doprinos u razvoju atletskog sporta dao i kao novinar, što je bio po struci, pa su se izvještaji s atletskih natjecanja redovito objavljivali u listu Međimurje od samog početka rada kluba. Uz to bio je i međunarodni atletski sudac te jedan od osnivača Zbora atletskih sudaca Međimurja.

Među brojnim priznanjima koje je primio za afirmaciju sporta i novinarstva Franjo je za cjelokupni doprinos u atletici 2016. godine primio i nagradu za životno djelo Hrvatskog atletskog saveza, što mu je prema njegovim riječima bilo jedno od najvrijednijih, jer su mu tom prilikom čestitali i predsjednik HAS-a Ivan Veštić te velikani atletike Sergej Bubka, predsjednik Europske atletske federacije Sven Arne Hansen i Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Nakon umirovljenja u sportu postao i počasni predsjednik Atletskog kluba Međimurje, a njegovo ime bit će velikim slovima zauvijek urezano u temelje kluba. Ispraćaj Franje Preložnjaka održat će se danas u 15 sati na groblju u Nedelišću.

Franjo Preložnjak