Sandra Perković ispala iz konkurencije za atletičarku godine, HAS poslao protestno pismo EA

Zagreb (10.10.2016.) - Kao što smo najavili, naša najbolja atletičarka Sandra Perković bila je nominirana za izbor najbolje europske atletičarke u 2016. godini. Na žalost Europska atletska federaciju nije ju uvrstila u uži izbor od 3 atletičarke koje konkuriraju za titulu najbolje temeljem glasovanja preko društvenih mreža te glasova medija, atletskih saveza i stručnjaka ignoriravši pritom rezultate koje je Sandra postigla ove godine.

U izboru za najbolju atletičarku su tako ostale svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia, koja ima olimpijsko zlato i europsko srebro te grčka skakačica s motkom Ekaterina Stefanidi koja je osvojila naslov europske prvakinje i olimpijsko zlato.

Povodom toga Hrvatski atletski savez je uputio protestno pismo čelnicima Europske atletske federacije u kojem se posebno napominje netransparentan način izbora. U pismu je također istaknuto da je neshvatljivo sa sportskog stanovišta da sportašica koje je ove godine osvojila naslov europske prvakinje po 4. put zaredom, po drugi put postala olimpijska pobjednica i po peti put osvojila Dijamantnu ligu nije u užem krugu kandidatkinja za najbolju europsku atletičarku.

Druga naša atlečarka koja je nomonirana za najbolju mladu zvijezdu u usponu, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, Sara Kolak, ostala je na popisu kandidatkinja za najbolju mladu europsku atletičarku 2016. godine. Osim Sare, za najbolju mladu atletičarku bore se 20-godišnja Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200 m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana