Predsjednik Poljskog atletskog saveza u posjetu Hrvatskoj

Makarska (16.07.2019.) - U posjetu Hrvatskoj i Hrvatskom atletskom savezu stigao je predsjednik Poljskog atletskog saveza, g. Henrik Olszewski. U Makarskoj ga je primio predsjednik HAS-a g. Ivan Vestić.

Razgovarali su o mogućnostima unaprijeđenja i proširenja suradnje na više područja, prvenstveno u razvijanju sustava atletike. Poljska je poznata kao jedna od najboljih država u Europi koja razvija atletiku u svim segmentima: organizaciji i položaju atletike u sustavu sporta, financiranju programa, razvoju i edukaciji trenera, organizaciji velikih natjecanja, izgradnji atletske infrastrukture, selekciji i programima za mlade.

Nastavak suradnje se očekuje u listopadu, kada će se potpisati i sporazum između HAS-a i PZLA u više područja.

"Za nas su izuzetno važna iskustva poljskih kolega i drago nam je da nam kolege iz Poljske žele prenositi svoja znanja, ali i puteve i načine kako su oni došli do sadašnjeg statusa u poljskom sportu i društvu.
Jedna od akcija biti će organizacija zajedničkih priprema juniorskih reprezentacija Poljske i Hrvatske u Makarskoj, sljedeće godine.'' izjavio je predsjednika saveza Ivan Veštić.

Ivan Veštić

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana