Menu

Kalendar natjecanja HAS-a za nastavak sezone

HASZagreb (29.05.2020.) - S ublažavnjem protuepidemioloških mjera u Republici Hrvatskoj vezano uz COVID-19 i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite da se mogu organizirati sportska natjecanja, Hrvatski atletski savez je pripremio kalendar natjecanja za nastavak atletske sezone koji možete vidjeti ovdje. U kalendaru su ostala domaća natjecanja koja nisu državne razine i koja do sada nisu odgođena, a bila su i u dosadašnjem kalendaru. Ako neka od tih natjecanja neće biti organizirana ili će im promijeniti termin, molimo organizatore tih natjecanja da nas o tome obavijeste kako bi mogli ažuritati kalendar. Organizatorima natjecanja državne razine za mlađe uzraste preporuča se po završetku službenog dijela natjecanja organizirati nekoliko disciplina za seniore i seniorke u trajanju do najviše 60 minuta.

HAS će na svojim internetskim stranicama pravovremeno objaviti preporuke za organizaciju natjecanja s ciljem prevencije širenja zaraze COVID-19 virusom. Neka natjecanja su spojena zbog nedostatka termina (kupovi i ekipna) pa je potrebno u tom smislu promijeniti Opća pravila i propozicije što će također biti objavljeno na internetskim starnicama HAS-a. Napominjemo također da u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u RH i eventualno uvođenje novih protuepidemioloških mjera revidirat će se i kalendar natjecanja.

Zbog toga što je došlo do promjena termina većine natjecanja državne razine te odustajanja od organizacije nekih klubova, HAS ovom prilikom ponovo raspisuje natječaj za organizaciju sljedećih natjecanja:

18.-19.07. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
08.-09.08. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
29.-30.08. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i mlađe seniorke
13.09. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju
26.09. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u trailu
26.-27.09. Prvenstvo Hrvatske u višebojima
07.11. Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu

Klubovi zainteresirani za organizaciju trebaju svoje prijave poslati do ponedjeljka 15. lipnja 2020. u Ured HAS-a na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R