Kalendar natjecanja za 2023. godinu i natječaj za organizaciju

Zagreb (27.12.2023.) - Hrvatski atletski savez objavljuje kalendar natjecanja za 2023. godinu. U kalendaru su objavljeni termini održavanja dvoranskih i stadionskih natjecanja na državnoj razini te kroseva i prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju i hodanju.

Pozivamo klubove da kandidiraju za organizaciju spomenutih natjecanja i svoju kandidaturu pošalju u Ured HAS-a najkasnije do utorka 3.1.2023. za dvoranska natjecanja, a do 20.1.2023. za ostala natjecanja.

Organizacija izvan stadionskih prvenstava Hrvatske

Potencijalni organizatori prvenstava Hvatske za 2023. godinu u polumaratonu, maratonu, planinskom trčanju, 6-satnom i 12-satnom trčanju te "dugom" i "kratkom" trailu mogu poslati svoju kandidaturu za organizaciju također do 20.1.2023. Kandidatura treba obavezno sadržavati i datum održavanja Prvenstva.

Ostala stadionska natjecanja

Pozivaju se klubovi da dostave eventualna natjecanja koje će organizirati, a nisu u preliminarnom kalendaru, obavezno s datumom održavanja i to najkasnije do 20.1.2023. kako bi bila uvrštena u Kalendar HAS-a za 2023. godinu

Prijave za natječaj je potrebno dostaviti u Ured HAS-a na email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Kalendar natjecanja za 2023. godinu

VAŽNO! - Uz kandidaturu obavezno poslati popunjene sljedeće obrasce ovisno o vrsti natjecanja (popunjene obrasce poslati u izvornom formatu - a ne pdf, skenirani dokumet ili sl.):

Obrazac uz kandidaturu za državna natjecanja (Pojedinačna i ekipna PH i kupovi)
Obrazac uz kandidaturu za ostala natjecanja

Domaća natjecanja u Kalendaru Svjetske atletike

Svjetska atletika je donijela odluku da će priznati samo one rezultate koji će biti postignuti na natjecanjima u potpunosti u skladu s važećim i relevantnim tehničkim pravilima Svjetske atletike.

Svjetska atletika je stoga odredila da svako natjecanje, na bilo kojoj razini, mora zadovoljiti sve postavljene preduvjete kako bi rezultati bili priznati od strane Svjetske atletike. Natjecanjima koja ispunjavaju zahtjeve bit će dodijeljen status članstva Svjetskih ranking natjecanja (World Ranking Competition).
Svako tako usklađeno natjecanje, koje želi steći članstvo i status u Svjetskim rang-listama, morati će podnijeti zahtjev, putem ili uz podršku svoga nacionalnog saveza. Svjetska atletika će održavati kalendar takvih natjecanja i objavljivati ga na svojoj web stranici.

Zahtjevi za uvrštenje u Kalendar se mogu podnijeti za sve vrste natjecanja (prvenstva, međunarodni susreti i mitinzi) i to sve discipline za uzraste od mlađih juniora nadalje. To vrijedi za stadionska natjecanja (na otvorenom i u dvorani), višeboje, sportsko hodanje, cestovno trčanje i kroseve.

Natjecanja za ranking Svjetske atletike od strane Nacionalnih saveze uključuju: Nacionalna seniorska prvenstva (za sve discipline koju su u programu Svjetskih prvenstava i Svjetskih dvoranskih prvenstava) i ostala domaća natjecanja odobrena od Nacionalnog saveza:

Nacionalna prvenstva mlađih uzrasta (U18, U20, U23)
Klupska prvenstva (ekipna i kupovi)
Domaći mitinzi
Međunarodni susreti (reprezentacija)

Samo rezultati s takvih natjecanja biti će valjani za: svjetski ranking, svjetske rekorde, top liste sezone, norme za velika međunarodna natjecanja i Olimpijske igre te ostale statističke potrebe Svjetske atletike.

Početak primjene je 1.1.2023.

Za sva natjecanja prijavljena u Kalendar Svjetske atletike, osim Nacionalnih pojedinačnih prvenstava i natjecanja u organizaciji nacionalnog saveza, potrebno je platiti kotizaciju Svjetskoj atletici u iznosu od 25€. Prijava u Kalendar Svjetske atletike mora biti najkasnije 60 dana prije natjecanja uz obavezan prijavu disciplina za to natjecanje.

Organizatori natjecanja iz Kalendara Svjetske atletike mogu koristiti logo "WORLD RANKINGS COMPETITION" na svojim startnim listama, rezultatima, web stranici, itd.

Temeljem ove odluke Svjetske atletike Hrvatski atletski savez će prijaviti u Kalendar sva pojedinačna prvenstva Hrvatske te kupove i ekipna prvenstva. Za sva ostala natjecanja koja se mogu prijaviti u Kalendar Svjetske atletike, Organizatori koji žele da im natjecanje bude u Kalendaru Svjetske atletike, trebaju poslati zahtjev Uredu HAS-a.

 

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana