Sandra Perković i Filip Mihaljević sportaši godine u izboru HOO-a

Zagreb (21.12.2022.) - Danas je u Zagrebu održana tradicionalni Veliki dan hrvatskog sporta na kojem je Hrvatski olimpijski odbor proglasio najuspješnije sportašice i sportaše u ovoj godini.

Po prvi puta hrvatska atletika ima najbolju sportašicu i najboljeg sportaša u jednoj godini - Sandru Perković i Filipa Mihaljevića. Sandri je ovo 9. naslov najbolje sportašice Hrvatske u izboru HOO-a dok je Filipu ovo prvo proglašenje za najboljeg sportaša Hrvatske.

Najuspješnije sportašice 2022. godine u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora su: europska prvakinja i svjetska doprvakinja u bacanju diska Sandra Perković, svjetska judaška prvakinja Barbara Matić te svjetska i europska prvakinja u taekwondou Lena Stojković.

Najuspješniji sportaši su: europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević i brončani jedriličar sa SP-a u klasi ILCA 7 Filip Jurišić.

Naslov najuspješnije muške sportske ekipe (momčadi) dijele nogometna reprezentacija - za broncu na SP-u u Katru, i vaterpolska reprezentacija koja je osvojila zlatnu medalju na EP-u u Splitu.

U konkurenciji najuspješnijih štafeta, parova i posada laureti su: veslački europski prvaci Martin i Valent Sinković, te osvajači svjetske brončane medalje u olimpijskoj klasi 49er, jedriličari Šime i Mihovil Fantela.

Naslov trenera godine dijele nogometni izbornik Zlatko Dalić, Vladimir Preradović (judo) i Veljko Laura (taekwondo).

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana