Ivana Lončarek bez polufinala na 100 m prepone

München (20.8.2022.) - Posljednja od naših predstavnica na Europskom atletskom prvenstvu u Münchenu Ivana Lončarek nastupila je pretposljednjeg dana natjecanja u kvalifikacijama na 100 m prepone.

Ivana je bila 7. u svojoj skupini sa 13,50 što je bilo dovoljno za ukupno 16. mjesto u kvalifikacijama. Za ulazak u polufinale u koje se plasiralo 12 preponašica trebalo je trčati 13,37 pa je Ivana ostala bez polufinala.

Nakon što su svoje nastupe na 26. Europskom atletskom prvenstvu u Münchenu završili svi naši predstavnici možemo konstatirati da je ovo bilo najuspješnije Europsko prvenstvo za hrvatsku atletiku. Osvoje su tri medalje kao nikada do sada i to dvije zlatne i jedna srebrna. Zlatne su medalje osvojili Sandra Perković u bacanju diska i Filip Mihaljević u bacanju kugle, a srebrnu medalju osvojila je Matea Parlov Koštro u maratonu. Osim spomenutih medalja imali smo i još dva plasmana među 8 - Marija Tolj u bacanju diska na 6. mjestu i Marko Čeko u skoku u dalj na 8. mjestu. Ovime se broj hrvatskih medalja na Europskim prvenstvima popeo na 13 od čega 8 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane medalje. Dodajmo ovome da je na ovom prvenstvu osvojena i prva naša zlatna medalja u muškoj konkurenciji i prva medalja u maratonu, a Sandra Perković je postala prva europska atletičarka sa 6 uzastopnih zlata na Europskim prvenstvima u jednoj disciplini.

Rezultati ...

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana