U nedjelju kreće Ekipno dvoransko PH - 1. liga

Zagreb (1.2.2021.) - U nedjelju 7. veljače kreće natjecanje za Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske prva liga koje će se održati u tri kola.

Nakon 1. kola u nedjelju 7. veljače, 2. kolo bilo bi na programu u subotu 13. veljače, a 3. kolo u subotu 20. veljače. HAS je uputio zamolbu za odobrenje održavanja ovog natjecanja Stožeru civilne zaštite te se nada pozitivnom odgovoru od Stožera. U slučaju da Stožer ne odobri održavanje natjecanja ona se neće održati.

Natjecanje je ekipno, a boduju se tri prvoplasirana natjecatelja (štafete) po disciplini kroz tri kola, a ukupni pobjednik će biti klub koji kroz sva tri kola osvoji najviše bodova. U svim kolima na programu su discipline seniorskog PH, a pravo nastupa imaju natjecatelji koji imaju ispunjenju rezultatsku normu koja je bila određena za Seniorsko dvoransko PH. S obzirom na važeće epidemiološke mjere moguće je održati najviše 2 discipline istovremeno pa će se prema tome odrediti i satnica koja će biti objavljena u raspisu za ovo natjecanje kao i ostali detalji. Natjecanje će se održati bez prisustva publike.

Prijave za 1. kolo kreću od utorka 2. veljače kroz web aplikaciju Prijave za natjecanja, a rok za prijavu je četvrtak 4. veljače do 24 sata. Podsjećamo klubove da mogu prijaviti samo pravovremeno registrirane natjecatelje te da svi natjecatelji moraju imati liječnički pregled ne stariji od 6 mjeseci na dan natjecanja. Datume liječničkih pregleda klubovi trebaju unijeti kroz aplikaciju Prijave za natjecanja. Savez će osigurati i Live Stream sa sva tri kola.

Za natjecatelje koji nemaju ispunjenu rezultatsku normu, a klubovi smatraju da su ozbiljni kandidati za nastup u reprezentaciji na dvoranskim natjecanjima, klubovi mogu poslati službenu zamolbu HAS-u za njihov nastup. Zamolbe će razmotriti Izbornik reprezentacije te će odobriti nastupe sukladno potrebama reprezentacije vodeći računa o broju prijavljenih natjecatelja s rezultatskom normom u pojedinoj disciplini kako bi se poštovale epidemiološke mjere.

HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation HRVATSKI ATLETSKI SAVEZ
Croatian Athletics Federation

E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  W: www.has.hr
T: +385 1 4613 499
OIB: 75893754111

Metalčeva ulica 5 (IV kat)
HR-10000 Zagreb

Copyright 2023 © Hrvatski atletski savez | Sva prava pridržana