Menu

Pobjeda Sandre Perković s rekordom mitinga

HASZagreb (08.09.2015.) - U Zagrebu je na stadionu Mladosti održano 65. izdanje popularnog "Hanžeka" koji je ovaj puta održan po ugodnom vremenu. Na mitigu su postavljena i tri nova rekorda mitinga te jedan hrvatski rekord. Sandra Perković uvjerljivo je pobijedila u bacanju diska s hicem od 69,88 m što je njezin drugi rezultat ove sezone i novi rekord mitinga. Osim nje rekorde mitinga postavili su izvrsni Turčin Ramil Gulyiev istrčavši 200 m za 19,88 što je i njegov osobni rekord te Brazilka Fabiana Murer koja je u skoku s motkom preskočila 4,50 m.

Ovo izdanje mitinga bilo je uspješno i za druge naše atletičare. Ana Šimić bila je druga u skoku u vis s preskočenih 1,91 m, a Andrea Ivančević još je jednom trčala 100 m prepone ispod 13 sekundi točnije 12,97 osvojivši visoko treće mjesto ostavivši iza sebe srebrnu i brončanu iz Pekinga (Roleder i Talaj). Brzu utrku na 3000 m izvrsno je iskoristila Matea Parlov istrčavši novi hrvatski rekord u vremenu 9:08,49 što je skoro 4 sekunde brže od dosadašnjeg rekorda Lise Nemec.
 
Jučer je kod zagrebačkih fontana održao i bacanje kugle u kojem je također bilo izvrsnih rezultata, a pobijedio je Novozelanđanin Tom Walsh s rekordom Oceanije 21,62 m, dok je mladi Poljak Konrad Bukowiecki bacio najbolji juniorski rezultat svih vremena s juniorskom kuglom - 20,78 m. Najbolji od naših bio je Nedžad Mulabegović koji je bio osmi s 19,80 m. Rezultati ...

Sponzori

Nike Z L A T N I    S P O N Z O R